Followers

Friday, March 11, 2011

~~Basikal~~



Basikal ..
Before chibby cerita nie ..
Chibby nk tanya ade basikal tk kat rumah ..



Pasal basikal nie lak chibby pernah menuggang jauh sampai dalam hutan ..
Begini Al-kisah nye ..
pada suatu hari,chibby tengah naik basikal kat keliling rumah 
lepas 2 ade lak sedara datang bagi makan ,
kemudian lepas die balik chibby rase nk dtg rumah die ,
chibby ckp ngan ibu nk gi rumah die kan 
lepas tu,ibu kate ibu sibuk ni lah stat
chibby dah degil ..
dan jugak ni dah stat chibby naik basikal ,
naik basikal sampai parit sakai ..
chiby lau dalam tk lau luar ..
tengah jalan chibby bace doa ..
lepas dah sampai,chibby pun rase takut ,
lepas 2 chibby tak tau ape yg terjadi kat rumah ..





Tuesday, December 14, 2010

Wrestling

Pasal wrestling ni lak chiby suke beli kat econsave, dah kat situ je yg player boleh pakai..setiap bulan beli..sampai org tu dh kenal kite..kalau dtg je mesti die kate nk beli cd wrestling eh...kite pun terkejut la kan sebab tk pernah die kate macam tu,lepas tu,diorang buat kad siape yg beli cd dh sampai cukup nam die dapat satu cd free....abg,abah minat wrestlig.. hah sebab tu lah slalu beli cd wrestling..kat dalam laci tu penuh ngan cd...
paling banyak ape cd wrestling jugak....




Suatu hari..abah suruh chibby bli cd wrestling sebab nk gi econsave kan sambil tu bli lah cd wrestlig,,lepas tu orang lain lak yg jual ,, chibby pun terkejut la kan lepas tu , chibby tunggu sampai org tu tanyer ,, lepas tu AD pun dtg ,, die ckp
"nape tk tanye lagi"
"adk(chibby)tunggu die tanye la"
lepas tu , ad pun pergi ,, chibby pun tanye lepas tu blum sampai lagi ..




nie nk skit pasal wresling nie :-




Name :david michael batista
date of birth :18 january , 1969
ring names :
batista
dave batista
deacon batista 
leviathan
kahn/khan
the animal


name :john felix anthony cena
date of born :23 april 1977
ring name :
john cena 
mr. P
the prototype , juan cena


name : mark william calaway
date of born : 24 march 1965
rings name :
cain the undertaker
master of pain
"mean" mark callous
the punisher
texas red



name :glen thomas jacobs
date of born :26 april 1967
ring name :
kane
masked kane
isaac yankem
bruiser mastino
unabomb
jack package
the christmas creature

(kane is the brothers of the undertaker)





bye ! see you soon












Monday, December 6, 2010

Allahyarham Tan Sri P.Ramlee

ALLAHYARHAM 
TAN SRI 
P.RAMLEE

Nie ado crito skit nie ..
sebelum crite nie chibby nk tanye kepade pembace ..
pembace kenal tk atau pun pembace 
ingat lagi tk Allah yarham tan sri p.ramlee


chibby minat die ngan abah ngan abg ..





Tan Sri Dr. P. Ramlee atau nama sebenarnya Teuku Zakaria Teuku Nyak Puteh .. beliau seorang pelakon, penyanyi, pengarah, pemain muzik dan penulis lagu terkenal di Malaysia dan Singapore ..

Beliau telah dilahirkan di Pulau Pinang pada 22 Mac 1929 di pagi Aidil Fitri .. Bapanya yang berasal dari Lhokseumawe, Aceh, telah mendirikan rumahtangga dengan Che Mah Hussein pada tahun 1925 di Kubang Buaya, Butterworth ..


beliau ngan tarbusnya ..

Beliau menerima pendidikan awal di Sekolah Melayu Kampung Jawa dan kemudian ke Sekolah Francis Light .. Seterusnya beliau menyambung pelajaran di Penang Free School sehingga meletusnya Perang Dunia Kedua ..

Bermula dengan bermain ukele, P. Ramlee beralih kepada gitar dan biola di bawah bimbingan Encik Kamaruddin (pemimpin brass band di Penang Free School) .. Beliau menyertai Orkes Teruna Sekampung dan kemudian Sinaran Bintang Sore .. Beliau pernah menjadi juara nyanyian anjuran Radio Pulau Pinang pada tahun 1947 dan terpilih sebagai Bintang Penyanyi Utama Malaya .. Dalam pertandingan itu, beliau menggunakan huruf "P" (bagi Puteh) di awal namanya dan kekallah nama P. Ramlee itu hingga ke akhir hayatnya ..


itu dia p.ramlee hero malaya kita .. yeay


Filem pertama lakonan P.Ramlee adalah "Chinta" pada tahun 1948 .. Beliau memegang peranan sebagai penjahat dan nyanyian latar .. Kejayaannya terus berkembang dan telah berjaya berlakun di dalam 27 buah filem di antara tahun 1948 hingga 1955 .. Salah seorang pendorong dan guru P. Ramlee dalam dunia perfileman Melayu adalah Datuk L. Krishnan (Pengarah filem Melayu tahun 50-an dan 60-an yang terkenal) .. Gaya lakonan P. Ramlee yang amat berjaya itu adalah hasil inspirasi P. Ramlee daripada dua pelakon terkenal India Selatan iaitu MGR dan Sivaji Ganesan. Filem terakhir lakonan beliau ialah "Laksamana Do Re Mi" pada tahun 1972 dan lagu dan lirik terakhirnya adalah "Ayer Mata Di Kuala Lumpur" pada tahun 1973 sebelum beliau menghembuskan nafas terakhirnya ..


DAH HABIS DA ..
!! 


bye ! see you soon




Thursday, December 2, 2010

DEMAM

DEMAM


~~assalammualaikum~~

ha!ape kabo semua??da makan??
nie ade citer skit yg nk citer nie pasal demam..
pasal demam nie pulak :-

Pada suatu pagi,macam biase lakan bangun pagi,,lepas tu lepak2 dulu
nk mandi gi dapur dulu untuk amik tuala,,mase tu angah kat dapur,,lepas tu angah panggil chibby,,lepas tu die kate
Chibby tau tak yg abah masuk hospital pagi tadi !!
ha!chibby pun terkejut la kan..
lepas tu .. dah lepas mandi baring2 la jap kan lepas tu dah nk gerak tengok abah nk bangun tu rase pening lak
rase macam nk tk nk je tengok abah sebab pening kan lepas tu pergi lah tengok abah .. rase pening sangat kepala nie..lepas tu,,sampai je kat hospital bau ubat lak lagi la pening,,lepas tu ibu ajak makan kat hospital punye kafe dah lah mase tu bau ubat tu masih ade lagi so, tk de selera la kan  lepas tu nk balik kat dalam kete chibby pun tidur kat dalam kerete .. dah sampai rumah sambung tidur sampai magrib .. lepas tu bangun je tido
penig tu dah hilang dah rase segar dah .. lepas tu angah cakap chibby jgn main laptop lagi sampai sebulan ,,lepas tu trima je la,,

bye !!

Sunday, November 28, 2010

Games

Ha!pasal bab game ni lak banyak laman web yg chibby tau..
kalau pade chibby,chibby suke game yg sports2..Contohnye macam bola,basketball dan macam2 lagi la...
Sape yg nk tau laman web game2 yg adeq tau sile tengok bawah:-
  • www.bgames.com

  • www.stickpage.com


  • www.fog.com 


  • www.box10.com


  • www.CartoonElectra.com


haha!tulah semua yg chibby tau yg paling senang bukak google lepas tu search la game...

bye!!!
see you soon!!

Saturday, November 27, 2010

Hantu

cube main game ni!!

klik sini

Diri Saya

DIRI SAYE !!!!





ini time gembira mase kecik2


ini abang kenakan chibi...


dah tau macammane buat banyak2 lak


cuba yg lain lak


waktu boring


Ini entry pertame saye...diharap pembace boleh tunjuk ajar...bukan tunjuk ajar ku sifu...haha..
idola saye michael jackson...name saye Sadiq Hariz Jamaludin..name panggilan lak chibb atau chiby bukan 
chibi marukucan~~~tahun 3 nk masuk 4..hobi bermain..cite2 arkitek..

bye!!see you soon


There was an error in this gadget